içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SANKO'DAN ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİĞİ

SANKO Üniversitesi Sosyal ve Kurumsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Kulübü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Artiz Mektebi” konulu oyun sergilendi.

SANKO'DAN ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİĞİ
Haberi Sesli Dinle

SANKO Üniversitesi Sosyal ve Kurumsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Kulübü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Artiz Mektebi” konulu oyun sergilendi.

 

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bütün Ümidim Gençliktedir!’ sözünü anımsatarak “Cumhuriyetimize sahip çıkacak Türk gençliği, yarınlarımız ve istikbalimizdir” dedi.

 

Üniversitelerin, öğrencilerin mesleki yetkinlik kazanmasının yanında, hayatlarının en güzel günlerini geçireceği, kişiliklerini geliştireceği ve yeteneklerini keşfedeceği eğitim kurumları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Gerek yaşadığımız pandemi döneminde gerek deprem felaketinde gerekse sosyal sorumluluk çalışmalarında öğrencilerimiz her zaman aktif şekilde görev aldı. Öğrencilerimizin gösterdiği bu azim ve çabayı her zaman takdir ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

Bu vesileyle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”                                        

 

Programda voleybol, futbol, basketbol, üçlük turnuvası, tavla, satranç, jenga, masa tenisi, çiftli langırt olmak üzere toplam 9 farklı kategoride düzenlenen bireysel ve takım yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve akademik personele ödülleri takdim edildi.

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 22-25 Nisan 2024’te Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında 60 kg ve altı kategorisinde sağ ve sol kolda ikincilik derecesi alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Rabia Demircan’a elde ettiği başarıdan dolayı SANKO Üniversitesi madalyası ve hediyesi verildi.

 

Oyunun sonunda, üniversite yönetimi tarafından Yönetmen ve Tiyatro Eğitmeni Semra Karakuzulu, misafir oyuncu Aykut Göncü, İngilizce Öğretmeni Çağlar Genç, oyuncular Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ege Ardıl Gülçiçek, 2’nci sınıf öğrencileri Ali Tuna İnce, Ramazan Yazgan, 3’üncü sınıf öğrencisi Ayşegül Sak, 5’inci sınıf öğrencisi Mehmet Efe Palacı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri Hilal Aslan, Zeynep Turan, 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Gün, 4’üncü sınıf öğrencisi Bedriye Cengiz, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri Utku Arslan, Fatma Saadet Erişgin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı 1’inci sınıf öğrencileri Hatice Özcan, İrem Etiz, Anestezi Programı Mezunu Ayşe Nur Türkistan, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı 1’inci sınıf öğrencisi Nisa Akmelek’e çiçek verildi.

 

Etkinliğe SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin A. Sırmalı, çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ece Nida Kabakcı yaptı.

 

Tarih: 21-05-2024