içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ROMATOLOJİ SEMPOZYUMU

SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile “3. SANKO Romatoloji Sempozyumu” düzenlendi.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ROMATOLOJİ SEMPOZYUMU
Haberi Sesli Dinle

SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile “3. SANKO Romatoloji Sempozyumu” düzenlendi.

 

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık’ın başkanlık yaptığı sempozyuma Türkiye’de alanında seçkin yaklaşık 20 romatoloji uzmanı konuşmacı olarak katıldı.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda “Artritlere Yaklaşım, Romatoid Artrit ve Ayırıcı Tanısı”, Bel Ağrısına Yaklaşım, Ayırıcı Tanılar, Spondiloartropatiler”, Romatolojide Karışan Hastalıklar”, “Sle- Skleroderma- Sjögren Sendromu Hangi Vakada Düşünülmeli, Ayırıcı Tanı ve İpuçları”, “Vaskülitler, Ayırıcı Tanıları Karışan Hastalıklar”, “Behçet Hastalığı- Ailesel Akdeniz Ateşi Tanı ve Ayırıcı Tanıları” konularına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

 

Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, sempozyuma Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’dan katılan romatoloji uzmanları ile romatolojik rahatsızlıkları olan gerçek vakaları yorumlayarak, tanı ve tedavi yöntemlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

 

Sempozyumun katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Prof. Dr. Kısacık, “Romatoloji alanında bölgede en büyük ve geniş kapsamlı toplantıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Her yıl mayıs ayında romatoloji toplantılarına devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Romatoloji sempozyumunda önceki yıllarda da konuşmacı olan Fırat Üniversitesi Romatoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca da toplantının her sene daha fazla katılımcıya hitap ettiğini ve katılımcıların interaktif olarak oturumlara eşlik etmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

 

Tarih: 21-05-2024