içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Psikolojik danışmanlık /rehber öğretmen buluşmaları

SANKO Üniversitesi Tanıtım Ofisi tarafından “SANKO Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Psikolojik danışmanlık /rehber öğretmen buluşmaları
Haberi Sesli Dinle

SANKO Üniversitesi Tanıtım Ofisi tarafından “SANKO Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman / Rehber Öğretmen Buluşmalarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

 

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, programda yaptığı konuşmada “Gerek pandemi döneminde gerekse çok yakın bir tarihte karşı karşıya kaldığımız deprem felaketinde ülke ve bölge olarak zor günler geçirdik” dedi.

 

“Yaşadıklarımız, şahit olduklarımız hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı” diyen Prof. Dr. Dağlı, depremde meslektaşları, öğrencileri ve ailelerinden herkesi derinden üzen kayıplar olduğuna dikkat çekerek, o günleri unutmanın, yaşanılan travmayı atlatmanın hiç kolay olmadığına vurgu yaptı.

 

SANKO Üniversitesinin eğitim süreçlerine ilişkin bilgiler de veren Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

 

“Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren göğsümüzü kabartan pek çok proje ve başarıya imza attık. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması amacıyla akademik, sosyal ve kültürel başarılarımızı 2024 yılında da sürdürüp çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık. İstediğiniz zaman öğrencilerinizle beraber ziyaret edebilirsiniz.”

 

EMRE KONUK

EMDR Avrupa Akredite Kıdemli Eğitmen Klinik Psikolog Emre Konuk da “Travma Perspektifinden Psikopatoloji ve EMDR “Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımı” konulu sunum yaptı.

 

Son 100 yılda belli başlı terapi yaklaşımlarının geçtiği aşamaları anlatan Konuk, değişimlerin büyük ölçüde toplumların biriken ihtiyaçlarına göre şekil aldığının altı çizdi.

 

Konuk, gelinen noktada EMDR terapisi gibi kısa süreli terapilerin, eğitim süresinin kısa olması ve daha çabuk öğrenilerek mesleki yaşama kısa sürede yansıması olduğunu ve bunun sonucunda da müdahalenin kolaylaştığını kaydetti. 

 

Sunumunda yaşanan travmatik süreçlerle, psikiyatrik ve psikolojik sorunların ortaya çıkışı arasındaki ilişkiyi gösteren bilimsel araştırmalara yer veren Konuk, verimi yüksek olanların içinde yer alan EMDR terapisinin öne çıkan özelliklerini paylaştı.

 

Teorik bilgilerin aktarıldığı ilk oturumun ardından, örnek vaka videolarının paylaşıldığı ikinci oturumda ise katılımcılara farklı bir perspektif kazandırılması hedeflendi.

 

Teymur Continental Otel’de düzenlenen etkinliğe; SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nevzat Yıldırım, Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Kaynak ve Gaziantep Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Eşref Birişik de katıldı.

 

Tarih: 21-05-2024