içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SANKO OKULLARI TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİNDEN ALTI ÖDÜLLE DÖNDÜ

SANKO Okulları öğrencileri, “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” ve “18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Türkiye Finalinden bir Türkiye ikinciliği, üç Türkiye üçüncülüğü ve iki teşvik ödülü olmak üzere altı ödülle döndü.

SANKO OKULLARI TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİNDEN ALTI ÖDÜLLE DÖNDÜ
Haberi Sesli Dinle

SANKO Okulları öğrencileri, “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” ve “18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Türkiye Finalinden bir Türkiye ikinciliği, üç Türkiye üçüncülüğü ve iki teşvik ödülü olmak üzere altı ödülle döndü.

 

Ankara’da düzenlenen final yarışmasında, SANKO Ortaokulu öğrencisi Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu’nun proje danışman öğretmenleri Mehmet Fatih Günaydın rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle “18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali”nde Türkiye ikinciliği elde etti.

 

Buğlem Taşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven ise proje danışman öğretmeni Nuray Özcan rehberliğinde teknolojik tasarım alanında hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle teşvik ödülüne değer görüldü.

 

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen’in proje danışman öğretmeni Özgül Güner rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi, Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal’ın proje danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde kimya alanında hazırladıkları “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı İçin Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesi, Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli’nin proje danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali”nden Türkiye üçüncülüğüyle döndü.

 

Aynı yarışmada Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven’in proje danışman öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” projesi ise teşvik ödülü kazandı.

 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projeler ile Türkiye finallerinde okullarının yanı sıra Gaziantep’i temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Tarih: 05-06-2024