içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz

Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde sayılı merkez haline gelecek.

Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz
Haberi Sesli Dinle

Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde sayılı merkez haline gelecek.
Gaziantep Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladığı günden bu yana hastalarına umut olmaya devam ediyor. Kalp ve damar hastalıkları yönünden üstün hizmet veren Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile “üç boyutlu haritalama” gibi yüksek teknolojik yöntemler kullanılarak kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde olumlu sonuç alabilecek. Vatandaşlar artık çevre illere meşakkatli bir şekilde yolculuk etmeden ücretsiz bir şekilde tedavi olabilecek. 3 boyutlu cihazlar sayesinde Gaziantep’in sağlık noktasında en uğrak yer olacağını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sedat Sakallı, “Özellikle kalp ritim problemi olan bu hastaların bu cihazlarla birlikte tek uğrak yeri burası olacak” dedi.
“3 boyutlu bu cihazları hastanemiz bünyesine kazandırdık”
Aritmi ile ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Sakallı, tedavide kullanılacak 3 boyutlu cihazları hastane bünyesine kazandırdıklarını söyleyerek, “Aritmi, kalbimizin ritimle ilgili bozukluklarını ilgilendiren spesifik bir daldır. Hastanemiz hizmete açıldığı günden bu yana yoğun olarak kalp pillerine yönelik çeşitli tedaviler uygulamaktayız. Nabzın düştüğü durumlara yönelik şoklayıcı pilleri, kalp yetmezliği hastalarının tedavisinde kullanılan bir takım özellikli pilleri yoğun olarak yapmaktayız. Gaziantep’te ilk olarak kalp pili kablolarının ameliyatsız yöntemlerle çıkarılmasına dair de girişimlerimizi başlattık. Ablasyon dediğimiz ritim bozukluğu tedavilerinin de başlangıcını yaptık. Bu şekilde vatandaşlarımızın çevre illere sevk olmak zorunda kaldığı, meşakkatli geçen ritim problemlerini ortadan kaldırmış olduk” dedi.
“3 boyutlu aritmi cihazları ile birlikte tedavide uğrak yer başta Gaziantep Şehir Hastanesi olacak”
3 boyutlu cihazlarla birlikte Şehir Hastanesi’nin Güneydoğu bölgesinde uğrak nokta olacağını aktaran Uzm. Dr. Sakallı, “3 boyutlu cihazların olmaması Gaziantep’te büyük bir eksiklikti. Çarpıntıyla gelen, ritim bozukluğu olan hastaların tedavisi için özellikli ilgilenen hekimlerin olması gerekiyor. Bizim burada yaptığımız işlemler uzun sürmediği gibi ertesi gün taburcu olabiliyorlar. Çarpıntı hastalıklarına sahip bireylerde ilaç tedavisi çok mümkün olmuyor. Bunları uygun şekillerde ya yakmak lazım ya da dondurma yöntemi uygulamak lazım. Böylelikle hasta tamamen kurtulabilir veya şikayetleri azaltılabilir” ifadelerini kullandı.
“Hastalar uygunsuz tedavilere ihtiyaç duymayacak”
Profesyonel ekip tarafından gerçekleştirilecek işlemler sayesinde hastaların uygunsuz tedavilere ihtiyaç duymayacağını belirten Uzm. Dr. Sakallı, “Ücret konusunda hastalar hastaneye geldiği ilk anda özel hastanelerde ki, dışarılardaki gibi farklar alınacağı korkusuyla çekimser oluyorlar. Şuanda bu hastane bünyesinde bu farkların hiç biri alınmıyor ve alınmayacaktır. Bütün bu işlemler profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilecek. Ritim bozukluğuyla ilgilenen aritmi bölümü şehrimizde ve çevredeki illerde bir tek burası olacak. Dolayısıyla bu konudan dolayı muzdarip olan hastaların başvurularını daha çok buraya yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Tarih: 20-05-2024