içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gaziantep Neden Sessiz, Neden Sağır, Neden Görmüyor

Her ne kadar Türkiye’de son dönemlerde gelişmeye ve Avrupa’da takımlarıyla enler arasına girmeye, milli takımlarıyla da dünya gündemine gelmeye başlasada Hokey tarihçesine bakıldığında bizim ata sporlarımızdan birisi. Bugün Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan  Gaziantepli ve yönetim kurulunda bir çok  Gaziantepli görev alıyor.

Avrupa’da adeta kasırga estiren Gaziantep  Polisgücü Spor Kulübü kadın ve erkek takımları bugün hokeyin Türkiye’de gelişmesinde en önemli aktörler arasında yer alır. Başkan Sadık Karakan’ın büyük çabaları sonucu okul sporları arasına da giren bu spor dalında Süper Ligin en fazla takımı  Gaziantep’ten çıktı.

Sözü uzatmayacağım. 17-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında farklı kategorilerde başlayan Avrupa Hokey Şampiyonasında top koşturan dört takımın üçü  Gaziantep’ten. Alanya ve Konya’da start alan Avrupa Şampiyonalarının ev sahibi Türkiye, dolayısıyla THF ve Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü. Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan her iki takımın başarılı olması için adeta bir servet harcıyor. Her sporcuya anne baba gibi yaklaşarak onlara moral motivasyon veriyor. Keza  Gaziantep polisgücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve ekibi büyük özverilerle, büyük fedakarlıklarla Türkiye’nin adının bir kez daha Avrupa ve dünya gündemine başarıyla gelmesi için çabalıyor. Tebrik ediyor ülkem ve milletim adıma bu ekibe teşekkür ediyorum.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI