içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sürprizlerle dolu bir seçim olacak

Seçimlere sayılı haftalar kala kısmen de olsa siyaset sahnesinde yavaş yavaş heyecan başladı. Şehrimizde 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday belirleme süreçlerinde sona geliniyor.

Hemen hemen tüm partilerin adaylarının belli olması ile siyasi partilerde sahaya inmeye başladı. HÜDA PAR’ın dışındaki diğer partiler adaylarını Gaziantep’te açıklamak yerine Ankara’da açıkladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na halk yoğun ilgi gösterdi. Salonun tıklım tıklım dolduğu programda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun konuşmasının sürekli alkış ve sloganlarla kesilmesi büyük bir coşkunun göstergesiydi.

Gaziantep’te yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaştıkça siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. Kentte siyasi partilerin belediye başkan adayları bir bir duyuruluyor.

HÜDA PAR başta olmak üzere birçok parti adaylarını duyurdu. HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve ilçe belediye başkan adaylarını görkemli ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği bir programla tanıttı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısı çok heyecanlı geçti.

Milletvekili seçimlerinde AK Parti ile ittifak yapan ancak yerel seçimlere kendi logosu ve adaylarıyla girecek olan HÜDA PAR’ın adaylarının belli olması ile Gaziantep’te dengeler değişti. Önceki yerel seçimlere göre yeni partilerin de seçime kendi adaylarıyla girmesiyle bu seçimler çok farklı olacak.

Adaylardan ve HÜDA PAR gibi dengeleri değiştirecek olan siyasi partilerin bu seçime dahil olmasıyla şehirde renkli bir seçim atmosferi oluşacak gibi görünüyor.

Gaziantep’te yaşanan bu gelişmeler, yerel siyasetin yanı sıra genel siyasi dinamikler açısından da dikkatle takip ediliyor. Seçim sürecinin ilerleyen aşamalarında adayların vaatleri ve seçim stratejileri de merakla bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Gaziantep’te gerçekleşecek seçimlerin oldukça ilginç ve rekabet dolu geçeceği öngörülüyor.

Adayları açıklanan siyasi partilerde aday profillerine bakıldığında 31 Mart yerel seçimleri de çekişmeli geçecek gibi görülüyor. Milletvekili seçimlerinde siyasi dengeleri adaylar değiştirmişti. Bu seçimde de aday profilleri seçmen üzerinde etkili olacak gibi görünüyor. Özellikle HÜDA PAR’ın bu seçime kendi adayları ile girmesi ve adaylarının sürekli sahada olan adaylardan olması dikkat çekiyor.

Yerel seçimler öncesi adaylar tempolarını artırarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Seçim çalışmaları daha çok saha ziyaretleri ile yürütülüyor. Adayların neler yapacakları, ne gibi ve nasıl projeler ile seçmenin karşısına çıkacakları merakla bekleniyor. Henüz projelerini halka anlatarak seçim çalışmasını yürüten aday sayısı çok az.

Sanırım önümüzdeki günlerde diğer adaylarda projelerini açıklayacaklar. Çünkü kamuoyu adayların projelerini çok merak ediyor.

Özellikle seçimlere kendi logo ve adaylarıyla katılacak olan HÜDA PAR’ın projeleri çok merak ediliyor. Çünkü HÜDA PAR, seçimden önce sahada en çok görünen partilerden birisidir.

Evet, “siyasette 24 saat önemli biz zaman dilimi” derler. Seçimlere kısa bir süre kaldı. 1 Nisan günü dengelerin nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz.

Ama bu seçim bir önceki belediye seçimlerindeki gibi rahat bir seçim yarışı gibi geçmeyeceğini hep birlikte görüyoruz. 2024 yerel seçimi hem merkezde hem de bazı ilçelerde rahat bir seçim olmayacak.

Çünkü dengeler değişmeye başladı. Tablo her an sürpriz sonuçların alınabileceği bir hale geldi.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI