içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

YENİ YILA GİRERKEN

Öyle ya da böyle, acısıyla, tatlısıyla bir yıl bitti. Biten yıl sizin için nasıl geçti, ancak siz bilirsiniz. Belki sıkıntılarla boğuştunuz. Belki sevindiniz. Belki üzüldünüz. Belki yeni bir işe girdiniz. Belki işiniz vardı, yitirdiniz. Belki sevdiklerinizi kaybettiniz.

Belki de bunların hepsini, birazını, daha fazlasını yaşadınız.

Bir şekilde oldu bitti işte.

Zaman zaman fazla mı büyütüyoruz bu yeni yıl konusunu diye düşünüyorum. Ne oluyor yani tarih değişince? Hastalar birden iyileşiyor mu? Acılar tatlıya dönüşüyor mu? Kayıplar geri mi geliyor? Olan borç, harç mı siliniyor? Yoksa isteklerimiz anında gerçekleşiyor mu..

Hiçbiri değil 2023 ne ise, belkide 2024 de aynı olacak birçok kişi için.

Temennimiz hep iyi olsun kötülükler geride kalsın.Yenilikler olmasa, yeni fırsatlar, yeni başlangıçlar olmasa, umut olmasa, nasıl geçer ki hayat?

Biz tabi ki istiyoruz arkadaşlarımızın, dostlarımızın hayattan beklentileri her ne ise 2024′de yakalasın dileklerini isteklerini.

İş kurmak, aile kurmak şifa ise dilediğiniz, ya kendiniz, ya da bir sevdiğiniz için, tez zamanda bulsun sizi. Başarıysa aradığınız, gani gani alırsınız çalışmalarınızın karşılığını. Buna inanın siz, siz olun hatta bazen ümitler tükenmiş gibi görünse de zamana özen göstermeyi, her işin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.

Yılın son pazarından Duamız temennimiz odur ki kara bulutlar dağılsın artık güzel ülkemin üzerinden. Savaşlarda masumlar ölmesin. Allah'ım memleketimize, milletimize ve tüm insanlığa huzur ve bereket versin

SİYASETTE UMUT

Seçim zamanı yaklaşıyor takdir edersiniz ki yazıların bir çoğu da siyaset üzerine olur. Şimdiye kadar gördüklerimiz, yaşadıklarımız siyasette hiçbir kesimin birbirinden farkının olmadığını, gücü ele geçirenin bir makama gelenlerin tüm sözlerini unuttuğunu gösterdi.

Hiç bir becerisi olmayanların (il başkanı, ilçe başkanı vs) zengin olduğu ender kurumlardan birisidir siyasi partiler! Genelde de memlekette kişisel siyaset, genel siyasete yansıdığından ve menfaate dayalı yapıldığından siyaset kirlenmekten, zan altında kalmaktan kurtulamıyor.! Onun için siyaset vatandaş nezdinde çok kirli bir müsessese haline gelmiştir. Bizdeki siyaset, memleketi ileri götürmek değil koltuk sevdasıdır. Yeter ki koltuğu kaptırmasın iktidar olmuş olmamış önemli değil. Siyaset yapanlar istisnalar hariç genelde siyasete girdikten sonra zengin olurlar. O yüzden vatandaş  tıkanan siyasette umut arıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kızıldereli atasözü der ki; "Aynı suda iki kere yıkanılmaz" ve yine Albert Einstein ; "Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir" der. Hayat deneme tahtası değil. Yani denenmiş tekrar denenmez, denensede  bir cacık olmaz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI