içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sessiz Seçimde Sona Doğru

Yerel seçimlere sayılı günler kala sahalarda AK Partili adayların dışında diğer siyasi parti adayları beklenen performansı gösteremeyerek kent genelinde seçim rüzgârını henüz estiremiyor. Gaziantep’in birkaç ilçesi dışında seçim heyecanının yaşanamıyor olmasının aslında bilimsel yöntemlerle mercek altına alınması ve incelenmesi gerekir.
Gaziantep genelinde sessiz sedasız seçime gidilirken aslında Türkiye’de genelinde de durum kentimizden pek farklı değil. Ankara, İstanbul, İzmir ve birkaç kent dışındaki iller sessizliğini koruyor. İşin ilginç tarafı seçmen de çok sessiz. Hatta büyük çoğunluğu hiç renk vermiyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılara ve bir çok olumsuzluğa rağmen seçmenin sessizliği dikkat çekiyor.
Merkezde bakıldığında Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Fatma Şahin’in alternatifsiz olduğu görülürken Şehitkamil ve Şahinbey’de de aynı şeyleri söyleyebiliriz. AK Parti bu derin sessizliğin açık ara galibi gibi görünüyor. CHP henüz kendisini toparlayamadı. İşin ilginç tarafı her aday kendisi için çalışırken partilileri olan diğer adayların adını bile ağızlarına almıyor. Bu aslında bir CHP klasiği.
Gaziantepli Vekillerin Seçim Performansı
MHP, HÜDAPAR ve YENİDEN REFFAH partileri diğer partilere oranla sahada daha aktif, sessizliğin bir adım önündeler. Ama beklenen gürültüyü de çıkaramıyorlar desem yeridir. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın adaylardan daha yoğun çalışması tecrübe ve birikimin bir sonucu. HÜDAPAR’lı Şehzade Demir de sahanın nabzını en iyi tutan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan vekillerden birisi. Bunu Ak Partili vekiller için söylemek mümkün değil. Görünen manzara Ak Partili vekiller arasındaki birlikteliğin ve koordinasyonun yeterince sağlanamıyor olması. Zaten Abdülhamit Gül, Ali Şahin, Derya Bakbak dışındaki milletvekillerini vatandaş neredeyse tanımıyor. Bu yeni vekillerin düşük performansı acemi belediye başkan adaylarının düşük performansıyla neredeyse aynı. Sorun vatandaşa sizlere saydığım üç ismin dışında isim sayamazlar.
CHP’li vekiller sessiz adaylardan daha çok performans harcıyor ancak vatandaş adayların performanslarını ve projelerini görmek istediği için onların bu çabasının sandığa yansıması elbette beklenen sonu değiştirmeyecektir.
Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir sahadaki en etkin isimler arasında yerini alırken İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın çabaları da dikkat çekiyor. Bütün bunlara rağmen derin bir sessizlik içerisinde devam eden bu seçimlerin sonucu nasıl etkileyeceğini tahmin etmek zor değil.
AK Partili adayların dışında diğer siyasi partilerin adaylarını aslında pek tanıyan da yok, onlarında kendilerini tanıtmak gibi bir derdi yok. Geçmiş dönemlerde il genelinde ciddi kampanyalar düzenleyen adayların bu seçimlerde kaplumbağa hızıyla yol alması mevcut tablonun korunması olarak yorumlanırken Ak Partili adayların dışındaki diğer parti adaylarının basınla koordinasyon sağlayamaması ise ayrı bir araştırma konusu. Basın adayların kendilerini ve projelerini seçmene tanıtmalarındaki en önemli mecrayken bu mecradan uzak durulması ilginç. Ama bu anlamda Ak Parti belediye başkan adayları muhalefet adaylarının aksine özellikle Gaziantep yerel basınıyla iç içe.
Geçmiş dönemlerde onlarca seçim kampanyası içerisinde aktif rol almış bir insan olarak bu sessizliğin sonunu ben de çok merak ediyorum. Adaylar sessiz, seçmenler sessiz, kent sessiz. Sanırım seçmen sessizliğini 31 Martta sandıkta bozacak ta olan kampanyalarını sessiz sedasız yürütmeye çalışan acemi adaylara olacak. Haydi hayırlısı bakalım….

YAZARIN DİĞER YAZILARI