içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP’liler bu fotoğrafa iyi bakmalı!

Genel seçimlerin ardından siyasi partiler il ve ilçe yönetimleri yeniden oluşturuluyor. Amaç, önümüzdeki yerel seçimlerden başarı ile çıkmak.
AK Parti’nin yeni İl Başkanı Murat Çetin, bu anlamda güzel çalışmalara imza atıyor. Yıllardır partide bir araya gelmeleri imkansız gibi görünen geçmiş dönem yöneticilerini aynı karede buluşturmayı başardı. Ve bu başarısı ile de büyük takdir topladı.
Ana muhalefet partisi CHP’de de kongre süreci başladı. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in sosyal medya hesabından paylaştığı, Şahinbey ilçe kongresine ait fotoğrafları görünce doğrusu çok şaşırdım. Kongre ile ilgili birkaç telefon görüşmesinin ardından da, “Demek ki, CHP bundan dolayı hep başarısız oluyor” dedim kendi kendime. Aslında bunlar bildiğimiz şeylerdi ama yine de malumun ilamı önemliydi.
Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey’in bir milyona yakın nüfusu var. İlçedeki seçmen sayısı 600 binin üzerinde. CHP’nin de Şahinbey’de 400 ilçe delegesi var. CHP Şahinbey İlçe Kongresinin yapıldığı salonda kaç kişi var derseniz, ben diyeyim 80-100, siz deyin 100-150. Daha ötesi yok. Bırakın partilileri delegeler bile seçime gelmemişti. Üstelik salondakilerin önemli bölümü de delege olmayan partililerdi. Yapılan açıklamalarda 240 kadar delegenin oy kullandığı söylense de salondaki tablo bu rakamı doğrulamıyordu.
Delegelerin ve partililerin gelmediği bir genel kurula seçmen hiç gelmez. Son derece heyecansız, sönük ve başarısız bir kongre. Nedenini araştırdığımda, CHP’nin yıllardır değişmeyen hastalıklarının daha da kangren haline aldığını öğrendim. Gerek ilçe ve gerekse de il delegeliklerinin 5-6 aile arasında paylaştırıldığı, yıllarca partiye emek verenlerin dışlandığı, partide yerli Gazianteplilerin neredeyse kalmadığı, Gaziantep’in demografik dengesinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını öğrendim. Bu hatalar yapılırsa genel kurul da kanarya sevenler derneğinin genel kurulu gibi olur. Bunda şaşırmamak gerekir.
CHP’li değilim ama üzüldüm. Yazık… Çünkü bir ülkede demokrasinin güçlü olması için iktidar kadar muhalefetin de güçlü olması gerekiyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI